EXTRA GARANTIE BIJKOPEN, WEL OF NIET DOEN?

EXTRA GARANTIE BIJKOPEN, WEL OF NIET DOEN?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je koopt een product, bijvoorbeeld een televisie, en de verkoper vraagt of je er extra garantie bij wilt kopen.
Is dat verstandig?
Wettelijk gezien heb je recht op een goed product. Als een product niet goed blijkt te zijn, heb je in principe recht op gratis vervanging of herstel van het product. Als dat niet mogelijk is, kan je vervolgens de koop beëindigen en kan je je geld terug krijgen. Ook als je dus geen extra garantie hebt bijgekocht. Dit is echter wel afhankelijk van bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de levensduur, de prijs en hoe het product gebruikt is.
Het bijkopen van extra garantie kan discussies voorkomen over de vraag hoe het product stuk gegaan is. Aan deze extra bijgekochte garantie zijn vaak wel voorwaarden verbonden. Lees daarom heel goed de voorwaarden, – ‘de kleine lettertjes’ – voordat je overweegt extra garantie bij te kopen.
In de meeste gevallen is het bijkopen van extra garantie dus overbodig.
Hulp nodig bij de keuze of je wel of geen extra garantie moet bijkopen? Of loop jij tegen het probleem aan dat jouw product stuk is of niet goed meer werkt en wil de verkoper niet meewerken aan een oplossing?
Neem dan direct contact op met Geen Bezwaar voor professioneel en begrijpelijk juridisch advies. Het eerste gesprek – intakegesprek – is geheel gratis en vrijblijvend.
Appen, sms’en of bellen: 06 40 67 69 53
E-mail: info@geenbezwaar.com
Website: www.geenbezwaar.com

No Comments Yet.