CONCURRENTIEBEDING

afbeelding-concurrentiebeding

CONCURRENTIEBEDING

Zit jouw concurrentiebeding jouw toekomst in de weg?
Wil jij daarom van jouw concurrentiebeding af?
Ben jij als onderneming aansprakelijk gesteld door het overtreden van een concurrentiebeding door jouw medewerker?
Een concurrentiebeding is een voorwaarde in een arbeidsovereenkomst, waarin staat waar jij je als werknemer aan moet houden als jij bij een andere werkgever wilt gaan werken (of als jij zelf een bedrijf wilt starten). Bijvoorbeeld als jij bepaalde kennis en/of informatie hebt (opgedaan bij/) over jouw huidige werkgever en jij wilt die kennis en/of informatie gebruiken bij jouw nieuwe werkgever of bedrijf, dan kan dat verboden zijn als jij een concurrentiebeding in jouw arbeidsovereenkomst hebt staan.
Zo’n concurrentiebeding wordt meestal afgesproken bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Het is ook mogelijk om het concurrentiebeding later met jouw werkgever af te spreken.
Ook bestaat er een relatiebeding. Dat is een variant van een concurrentiebeding. Jij mag dan geen klanten ‘meenemen’ naar jouw nieuwe werkgever of hen benaderen.
De wet stelt wel een aantal voorwaarden waaraan een concurrentiebeding moet voldoen, bijvoorbeeld dat het schriftelijk moet zijn overeengekomen, de werknemer achttien jaar of ouder moet zijn en dat het moet gaan om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Als jij je niet houdt aan het concurrentiebeding, dan zou het kunnen zijn dat jij een boete moet betalen. Zo’n boete kan hoog oplopen.
In sommige gevallen kan het zo zijn, dat jouw nieuwe werkgever (ook) aansprakelijk wordt gesteld bij het overtreden van een concurrentiebeding. De wet en jurisprudentie (uitspraken van de rechters) geven hier richtlijnen over en voorwaarden aan.
Sta jij op het punt om aan de slag te gaan bij een nieuwe concurrerende werkgever en wil jij van jouw concurrentiebeding af?
Of sta jij op het punt om een nieuwe arbeidsovereenkomst te sluiten met daarin een concurrentiebeding en wil jij dit beding juridisch laten checken? Of heb jij andere vragen over het concurrentiebeding?
Neem dan direct contact op met Geen Bezwaar voor professioneel juridisch advies. Zij heeft verschillende particulieren en bedrijven bijgestaan en geadviseerd over het concurrentiebeding en kan ervoor zorgen dat jouw concurrentiebeding geen werking meer zal hebben.
App, bel of mail uw vraag naar ons. Het eerste gesprek is geheel gratis en vrijblijvend.
Telefoonnummer       : 06 40 67 69 53
E-mail                        : info@geenbezwaar.com
Website                     : www.geenbezwaar.com

 

No Comments Yet.